Как да смесваме принтове?

Едно от най-любимите ни и вълнуващи неща, когато пишем и говорим за мода, е че тя предоставя безкрайни възможности. Има толкова много варианти, за да съчетаете дрехите, които вече имате в гардероба си, и тези, които току-ще сте си купили, че е почти невъзможно да се отегчите. Отлично правило, когато изграждате стила си, е да носите това, което ви кара да се чувствате уверени и удобно, без да се страхувате да излезете от зоната си на комфорт. А това е и предметът на днешната ни статия: комбинацията на различни принтове и как да не залитнете в абсурдните визии.

Сега, може би си мислите, че това е адски трудно умение, което в никакъв случай няма да ви се получи…Е, веднага ще ви успокоим, че комбинацията на принтове може да бъде както ненатрапчива и фина, така и крещяща и смела. Всичко зависи от собствените предпочитания, а ние само ще помогнем с няколко базови съвета и трикове как да се получи по-лесно.
Съчетавайте цветове, не принтове

Най-лесният начин да носите принтове е да заложите на черно-бяла цветова схема. Комбинирайте горна част от облеклото в точки заедно с панталон на райе, например. Това е чудесно начало за всеки, който се колебае по какъв начин да експериментира. И това е препоръка за най-плахите. Следващата стъпка е да бъдете малко по-дръзки и вместо това да опитате определена цветова схема. Единствено следете дали тоновете на отделните артикули се допълват.

„Олекотете” стила като добавите и единичен цвят

Не е нужно от глава до пети да сте в принтове. Ако се чувствате несигурни, добавете и дреха в основен цвят, който да е неутрален. Използвайте нея като платно, върху което умерено да прибавите и детайлите. Този начин на изграждане на тоалета помага на цялостното възприятие да се адаптира към факта, че смесвате принтове и няма да изглежда толкова натрапчиво.

Миксирайте принтове с различна големина на шарката

Наличието на вариации в размерите на отделните принтове е начин да се добави структура към визията. Този външен вид може да бъде постигнат, ако носите блуза или лятна рокля с миниатюрен флорален принт и я съчетаете с яке/блейзър на райета. Просто се уверете, че цветовете са правилно координирани!

Прибавете принтовете чрез текстурирани платове

По този начин също може много ненатрапчиво да добавите два вида принт във визията си. Примери за текстурирани тъкани са: коприна, кожа, дантела, туид, каре. А ето и нашата идея – сложете кожена пола, комбинирайте я нагоре с блуза на райе и за да завършите тоалета – завържете карирана риза около талията. Модерно, младежко и ефектно, а най-хубавото е, че поне два от тези артикула вече имате в гардероба си.
Райетата се възприемат като неутрален принт

Вертикалните ивици винаги са ваш приятел, а хоризонталните може да определим като близък познат. И колкото и странно да ви звучи това сравнение, с тях няма да сбъркате. В случай че се колебаете кои принтове да смесите, започнете с раиран топ, пола или панталон. След това прибавете нещо в забавен и цветен десен – флорали или хавайски мотиви. Комбинацията е готова, принтовете са комбинирани, а визията е топ!

Съчетайте един и същи принт, но в различен цвят

С този съвет лесно може да си направите сами сетове от различни части. Точки в различен цвят или различни геометрични фигури за долната и горната част е страхотна идея. При флоралните по-безопасно е да заложите на цялостни предварителни комплекти.
Използвайте и аксесоари, за да миксирате принтовете

Смелите аксесоари са супер модерни в момента, така че не се страхувайте да ги използвате в комбинация с принтове. Прелейте ги плавно с помощта на кариран шал, обувки в цвета на принта или с обемна чанта в неутрален цвят, което да уравновеси визията.

А вие осмелявате ли се да рискувате със смели съчетания на принтове?